За мен

Дисководещ за сватби, корпоративни и семейни събития

DJ Stoyan_01.jpg

Зад пулта съм от 1993 година. Преминал съм през всички нива и разновидности в професията. От декември 2002 година се занимавам основно с фирмени и семейни тържества, както и с озвучавания на сватби, рождени дни и годишнини, кръщенета, абитуриентски и абсолвентски балове, момински и ергенски партита, банкети, промоции, ревюта, фирмени празници, корпоративни събития, големи и малки открити и закрити мероприятия.

Разполагам с много богата и собственоръчно подредена музикална фонотека, която постоянно се развива и е готова да отговори на всеки вкус.
Имам собствена качествена и модерна озвучителна техника, способна да озвучи цели тържества и събития с до няколко хиляди гости, собствено осветление и екип от професионалисти, готови да обслужат нужната за събитието Ви техника.

Моят стил на работа

Начинът ми на пускане стъпва на основата на стилен подбор, след като добре съм усетил интересите публиката.
Независимо от различните музикални вкусове на хората, се стремя да намеря баланса между тях.

Старая се винаги, когато е възможно да миксирам като правя плавна промяна на темпото и стиловете. 
Обичам музикалното разнообразие, особено когато хитовете са добре подредени и подходящи за аудиторията.

Винаги се радвам, когато празнуващите са по-активни, но е чест за мен, че успявам да докосна и тези, които не обичат толкова танците.

Аз-1.jpg

използването на микрофон в точната доза

Колко, как и кога да се използва микрофона е един от много важните компоненти на едно тържество. Всяко събитие има своите нужди. По-официален стил или не толкова.

Разбира се, най-добре е да получа насока за вкуса ви, а от там моят усет и придобит с годините опит да ме води. 

Използвам микрофона умерено и според Вашите нужди.

Правилник и етичен кодекс на dJ стоян стоянов

 1. Честни, открити отношения с клиентите
 2. Сватбения дисководещ спазва стриктно предварително публикувания си правилник и етичен кодекс. При условие, че мероприятието не отговаря на правилника или етичния му кодекс е длъжен да не го поема.
 3. Сватбения дисководещ не поема събития, които не може да обслужи.
 4. Сватбен дисководещ е длъжен да направи всичко възможно, което зависи от него, да подсигури необходимите условия за работа на останалите професионалисти, работещи по реализацията на сватбата, като видео оператори, фотографи, сватбени организатори, персонал на заведението домакин.
 5. Сватбен дисководещ е длъжен да спазва предварително уговорената стилистика на мероприятието, освен в случаите, в които му е дадена предварително или в движение свобода да я наруши.
 6. При правене на плейлист и подреждане на сватбен сценарий, сватбения диджеи е длъжен да вземе предвид първо желанието на младоженците, след тях по ред на родителите, кумовете, чак след това на гостите.
 7. Бакшиш не определя реда и стилистиката на песните, независимо от размера му.
 8. Сватбения дисководещ е длъжен да е готов да започне работа – с готова монтирана техника и във форма – половин час преди уговорения с младоженците час.
 9. Сватбения дисководещ е длъжен да поддържа водене в добър тон, без прекалено груби шеги.
 10. Сватбения дисководещ прави всичко възможно да е максимално посещаван и пълен дансинг от максимално много хора, но се старае да обърне подобаващо внимание и на тези, които не са сред танцуващите.
 11. Сватбения дисководещ е длъжен да е подготвен стилово на високо ниво във всички популярни стилове.
 12. Сватбения дисководещ е длъжен да се запознае добре с конкретната ситуация на клиентите, за да може да спази стила и желаната посока на събитието.
 13. Сватбения дисководещ е длъжен да поддържа изправна техниката си и винаги да има резерва, ако това е възможно.
 14. Да договори добре условията си и всички възможни не зависещи от него промени, като рискове от промяна на времето за външно събитие и т.н.т
 15. Да остави достатъчно време за транспортиране и монтаж на техниката си  
 16. Договор
 17. Документ за плащане
 18. Изготвяне на сценарий за събитието
 19. Без скрити цени и такси
 20. Винаги подходящо за събитията облекло
 21. Да не разпространява снимки и видео от събитията, ако клиентите са изявили нежелание за разпространение

моята история от началото до днес

         В началото на 90-те за мен музиката беше просто хоби. Независимо, че не получавах хонорари и възнаграждения, страстно събирах и слушах най-различни стилове музика,  желаейки да настигна най-добрите DJ-и. Години по-късно, когато това се превърна в моя професия, се оказва, че съм събрал една от най-големите и подредени музикални фонотеки в България. Първите професионални изяви зад пулта имах през 1993-та година, когато бях на 15 години. До 1997-ма година озвучавах и водих различни дискотеки, тържества и концерти. Идеята за водене на статистика се появи след това, за това нямам точна информация къде и колко са били въпросните мероприятия до този момент.

        Огромно допълнение към мечтата ми е и още един приятен факт. Имам брат – Иво Стоянов, чиято мечта и цел е същата. Дори Иво е първият, който се запали за професията, а след него аз. Рамо до рамо от самото начало двамата не спирахме да си помагаме във всичко, както когато мечтата е далече, така и когато по-късно тя стана факт и огромна отговорност за нас. Двамата правим страхотна симбиоза и сме като едно цяло, и като две отделни личности едновременно.

        От самото начало приех предизвикателствата на два напълно различни аспекта от професията и се справях успешно, както с клубната работа, така и с частните и фирмени събития. До края на 2002-ра година работих като резидент DJ на над 50 заведения като в повечето моменти комбинирах едновременно работата си в два или дори три клуба. Обичайната ми практика беше работния ден да ми започва в 17:00 часа след обяд с детска дискотека, след това се прехвърлях в ресторант до 00:00 часа, а като за десерт работата ми приключваше в някое от нощните столични заведения от 00:30 часа до сутринта. В края на седмицата гореспоменатото работно натоварване изглеждаше като детска игра, защото към него се добавяше и обедна сватба или кръщене. За мен е нещо нормално сън по 2 до 6 часа най-много на ден, както и по две, три, дори четири мероприятия на ден пред публика от 20-30 човека на едно събитие, а в следващото 500-1000-1500 човека. За 6 години направих над 3000 тържества от най-различен вид като в същото време вече работех и с най-добрите в бранша, както редом до тях, така и разменяйки си участия с тях.

        От декември 2002-ра година, аз DJ Стоян Стоянов, твърдо реших да се прехвърля само към частните и фирмени събития. Независимо от факта и до ден днешен все още се намират заведения, които ни търсят  с брат ми Иво и получават  помощ, поне при избора на друг човек за работата зад пулта, или при обзавеждането със звук и светлина.

        В следващите вече над 18 години правя над 3000 мероприятия, които продължават да се увеличават до днес. Най-различни хора с различен социален статус, както и множество частни фирми и държавни институции, остават доволни от професионализма ми и отделния подход към всеки клиент.

        С годините ние с брат ми събрахме много техника, още една постоянно обновяваща и увеличаваща се величина. Успехите не ме успокояват и всеки ден се боря да подобря услугата и да вдигам качеството на работата във всички аспекти.

          Целта е всеки един клиент да получи :

 1. Лично и персонално отношение
 2. Личен и персонален подход спрямо нуждите му
 3. Винаги перфектно подредена фонотека, съдържаща от най-новото, до класическото в най-слушаните музикални стилове
 4. Техника, винаги модерна в крак с моментното изискване

Мисия

Да превърнем всяка сватба или събитие във скъп и незабравим спомен за вас, роднините и приятелите ви

Визия

Винаги модерна техника, подходяща музика, облекло в тон със събитието. Индивидуален подход, не само към всяко събитие, а и към неговите елементи

Често задавани въпроси

Въпросите, които ми задавате най-често. Задайте и ващият въпрос

Тази, която предизвиква положителна реакция… Правилно предположихте. Тя може да е всякаква. Обожавам разнообразието. Една от причините да обичам сватбите, е защото те са възможно най-разнообразни стилово. Музиката е едно от най-големите ни богатства. Аз лично я сравнявам с природата в различните сезони. Море, океан, остров, пустиня, планина, равнина, гора, поточе, водопад, скали, хиляди животни. Да добавим и милионите възможни комбинации във всеки от сезоните. Представихте ли си. Това е и музиката за мен. От дива и необоздана, до спокойна и романтична. Всеки човек за всяко свое състояние има подходяща мелодия. Аз лично имам хиляди любими песни от всички стилове. Всяка си има своя момент. Истиското вдъхновение получавам, като виждам и усещам как музиката прави щастливи хората около мен. Готов съм да забъркам всевъзможни миксове, за да го постигна.

Подходящо за събитието. Най-често официално, особено на сватба. Харесвам папийонки. Понякога дори подбирам цветът в тон със събитието, стига да имам информация.
Предвид динамичното време за срещи, понякога се налага, тя да е в точен момент, в който аз предварително съм запланувал друг ангажимент. По тази причина на среща се е случвало да съм спортно, ежедневно или дори работно облечен. Явно провокирани от това, често хората ме питат дали няма така да се появя и на събитието им.

Като сватбен дисковеодещ, работата ми е да подбирам подходяща музика и да я пусна по подходящ начин, да водя програмата и да организирам участниците в нея. Всичко свързано с организацията на програмата и нейното изпълнение минава през мен. Колко е важно това и колко време Ви е нужно? Не бих се наел да прогнозирам, за всеки по отделно. Правили сме го и за седмица и за година. Според мен тук отново зависи от самите хора и тяхното отношение към събитието. Има спонтанни хора, които решават и го правят. Има такива, които обичат да се насладят на процеса. Какви сте вие? Предвид факта, че ме наемат различно, аз няма как да гарантирам колко време по-рано може да ме откриете свободен. Зависи колко търсена е датата на събитието ви, но и това не дава гаранция. Най-добре, ако държите да съм аз, да ме наемете веднага щом научите дата си.

Да. Ползвам професионална апаратура висок клас.

Зависи от събитието, дестинацията и изискванията към мен.

Предпочитам да говоря по микрофона, в моментите когато е нужно. Различните събития имат различна нужда. Както е нужен усет от страна на един дисководещ, каква музика да избере, за дадена аудитори, така е нужно да усети, в каква доза да използва микрофона.

Изпълняването на музикални желания е като нож с две устриета. Много е важно музикалните желания да се дозират и подреждат точно, спрямо събитието.

Не веднъж съм казвал, че най-добрия начин да изгониш хората, е да се изпълняват дословно музикалните им желания. От друга страна, ако не се изпълняват музикални желания, се губи връзката с дадената публика, а от там и със събитието. Истината е по средата. Важен е точния баланс.

От час, час и половина, до 3-4 часа, зависимост от дестинацията и нуждите на събитието.  За демонтаж от половин час до 2 часа.

За начало на моята услуга се приема началото на събитието по покани на гостите.

Не, разбира се. Независимо дали в даденият момент водя, пускам музика, озвучавам или дори да бъде озвучен гост артиста от негов озвучител, моето време също тече. Изключение прави само ситуация, при която моят ангажимент е приключил и след мен се е качил друг артист изпълнител.

Няма правило. Може да е една, може да са няколко. За да си свърша добре работата ми е нужна максимално много информация. В зависимост от нуждите на хората и събитието е и броят на срещите. Всички срещи за събития с мен са безплатни.

Зависи от събитието. Що се отнася до сватба, твърно не поемам повече от една в един ден. Единствено изключение е, когато са на едно и също място, предварително уговорени с мен и персонала.

Да, мога. В кариета ми години съм работил, с групи, оркестри и изпълнители най-различен стил. Озвучавал съм концерти и ревюта. В много чести случаи съм имал гост изпълнители на сватби и други събития.

За да се използва апаратурата ми от други изпълнители е нужно да бъда информиран предварително, за тяхното наличие и да се чуя със самите тях. Колкото и да са, каквито и да са. За обезпечаването на изпълнител са нужни множество професионални апаратури. Това е техническа информация, за която аз професионално се подготвям години. Не съм сигурен, че има булка или младоженец, които искат да се научат, само за да могат да посредничат между двама или повече професионалисти. 

Да, предоставям, но има ситуации, в които не е за предпочитане да го правя. Няма съмнение, че в ситуация, в която трябва да го предоставя на друг изпълнител, гост водещ, водещ на церемония по подписване, твърдо да и с удоволствие. Когато трябва да да го предоставя на кум, за неговата реч, на младоженци и техните родители – Да и отново с удоволствие. Бих го предоставил и на друг от гостите, не само за реч, но с удобрение на младоженците.

Караоке тържество е много забавно. На караоке парти, обикновенно се забавлявам на това как другите не се справят добре. Докато хората се изяват на микрофона се чувстват като звезди 🙂 въпреки, че не винаги звучи точно така.  Аз лично си задавам въпроса, искате ли това на сватбата си? Има и изключения. Приятел или роднина, който се справя страхотно с микрофона и винаги повдига настроението на компанията. Той обаче, няма нужда да гледа текста.
Караоке файл възпроизвежда освен звука, и картина, за да може да се чете текста. Нужни са монитори, на които да се гледа картината или поне проектор. Въпреки, че разполагам с доста голяма база данни за караоке, не бих се осмелил да я нарека достатъчна. Много по-трудно може да се предположи какво би пял човек.

Всяко събитие има своят собствен характер и е строго индивидуално. С удоволствие ще ви подпомогна с идеи за стандартни или не толкова стандартни игри и ритуали. Всеки един от тях можем да го видоизменим за да пасне точно на вашето събитие. Не само бих ви помогнал, а и препоръчвам да ме използвате за целта. Дългогодишният ми опит може да ви ориентира за възможностите на изпълнение и техническото обезпечаване на игрите и ритуалите.

При такава ситуация е важно да ги свържете с мен. Най-малкото за да мога да ги подсигуря технически, но и за да се съобрази с цялата програма и сценарий на събитието. Свързването с мен няма да наруши тайната и да я развали, а напротив. Важно е предварително да имам информация за вкусовете ви, за да заостря вниманието на тези, които ви изненадват, ако нещо ми се стори неподходящо. Така те ще могат да направят собствена дискретна проверка и ще избегнат злепоставяне.

Да. Напълно възможно е. Има много онлайн платформи за видео срещи и разговори. В тях можем да уточним всеки детайл от сватбата или събитието ви.