DJ Стоян Стоянов - Моята история

В началото на 90-те за мен музиката беше просто хоби. Независимо, че не получавах хонорари и възнаграждения, страстно събирах и слушах най-различни стилове музика, желаейки да настигна най-добрите DJ-и. Години по-късно, когато това се превърна в моя професия, се оказва, че съм събрал една от най-големите и подредени музикални фонотеки в България. Първите професионални изяви зад пулта имах през 1993-та година, когато бях на 15 години. До 1997-ма година озвучавах и водих различни дискотеки, тържества и концерти. Идеята за водене на статистика се появи след това, за това нямам точна информация къде и колко са били въпросните мероприятия до този момент.
Огромно допълнение към мечтата ми е и още един приятен факт. Имам брат Иво Стоянов, чиято мечта и цел е същата. Дори Иво е първият, който се запали за професията, а след него аз. Рамо до рамо от самото начало двамата не спирахме да си помагаме във всичко, както когато мечтата е далече, така и когато по-късно тя стана факт и огромна отговорност за нас. Двамата правим страхотна симбиоза и сме като едно цяло, и като две отделни личности едновременно.
От самото начало приех предизвикателствата на два напълно различни аспекта от професията и се справях успешно, както с клубната работа, така и с частните и фирмени събития. До края на 2002-ра година работих като резидент DJ на над 50 заведения като в повечето моменти комбинирах едновременно работата си като в два или дори три клуба. Обичайната практика беше работният ми ден да започва в 17:00 часа след обяд с детска дискотека, след това се прехвърлях в ресторант до 00:00 часа, а като за десерт работата ми приключваше в някое от нощните столични заведения от 00:30 часа до сутринта. В края на седмицата гореспоменатото работно натоварване изглеждаше като детска игра, защото към него се добавяше и обедна сватба или кръщене. За мен е нещо нормално сън по 2 до 6 часа най-много на ден, както и по две, три, дори четири мероприятия на ден пред публика от 20-30 човека на едно събитие, а в следващото 500-1000-1500 човека. За 9 години направих над 3000 тържества от най-различен вид като в същото време вече работех и с най-добрите в бранша, както редом до тях, така и разменяйки си участия с тях.
От декември 2002-ра година аз DJ Стоян Стоянов, твърдо реших да се прехвърля само към частните и фирмени събития. Въпреки това, до ден днешен все още се намират заведения, които ни търсят с брат ми Иво и получават помощ, поне при избора на друг човек за работата зад пулта, или при обзавеждането със звук и светлина.
В години правя над 1600 мероприятия, които продължават да се увеличават до днес. Най-различни хора с различен социален статус, множество частни фирми и държавни институции остават доволни от професионализма и отделния подход към всеки различен клиент. От съображение за коректност и дискретност към клиентите, няма да бъдат изброени. Постоянно инвестирам и реинвестирам в техника, за да може тя винаги да е в крак с модерните изисквания. Успехите не ме успокояват и всеки ден се боря да подобря услугата и да вдигам качеството на работата във всички аспекти.
Целта е всеки един клиент да получи :
1. Лично и персонално отношение.
2. Личен и персонален подход спрямо нуждите му
3. Техника, винаги в крак с моментното изискване на пазара.

4. Добре подредена разнообразна фонотека

DJ Стоян Стоянов