още сватбени събития

Сватбата е едно от най-забележимите събития в живота ни. Преди и след нея обаче има също много съществени събития. 

Изнесен ритуал

Като изнесен ритуал най-често се прави ритуала по подписване в съвета, който за улеснение и за постигане на по-голям ефект все повече младоженци избират да е в градината на хотела или ресторанта, който са избрали за сватбеното си тържество. По този начин имат неограничени възможности за украсяване на интериора, освен това улеснява и организацията по придвижване на гостите.
В редки случай определени комплекси, разполагащи с параклис позволяват и преместване на църковния ритуал, стига да е съгласувано и с църковните власти.
Избор на младоженците е доброто озвучаване на обредните лица или дори на избрания от тях водещ на ритуала, както и възможността на специален фон по време, преди и след официалната част. Допълнително може да се поканят и живи музиканти. Най-често се избират дуо, трио, квартет или дори повече класически инструменти като цигулка, саксофон, орган или пиано, виолончело, виола, флейта, кларинет и други.

годеж

Малката сватба. Момента, в който съобщаваме на най-най- близките, че любовта ни е толкова голяма, че сме решили да я превърнем в основа на семейство.

На пръв поглед годежа е от най-личните събития в живота на всеки.  Традицията повелява да съберем родители, братя, сестри и семействата им, заедно с някой от приятелите, които са ни като роднини. На пръв поглед изглежда обикновено и стандартно, но питайте притеснените млади и влюбени.  Дали е така?

Вълнение, което често се превръща в притеснение. Позитивни разговори, прерастващи в сериозни. Тук е момента да се появи и хубавата музика, за да разведри и разчупи обстановката. Весели игри, танци и изненади, не само могат да я разчупят, а и ще разпределят равностойно както позитивното, така и негативното вълнение.  Освен това, в сватбения ден понякога не остава време на младоженците да обърнат внимание на родителите си. Танц с таткото, с майката. Танци на родителите. Танци с братя и сестри, племеници, с баба и дядо. С правилни организация и подход, може да се спретнат куп весели изненади, включително към кумове, шафери и шаферки, баби, дядовци, родители.  Хубавото е, че може да се организира доста свободно. В градина, на вила, в заведение. За да се запази момента на изненада, може да се слее с друг семеен празник.

Добре организираният годеж може да е повече от още един незабравим спомен. Може да е поредния сплотяващ семейството момент. Чудесна възможност да посадим по весел и приятен начин корените на семейството ни.

19.dj-za-svatba-dj-stoyan-stoyanov-w800-h600

Годишнина от сватба

old couple, sitting, grandparents

Сватбата отминава и годините започват да изтичат безвъзвратно.  Идват децата. Радостите и ангажиментите с тях често местят фокуса на любовта. Радости и грижи, заедно и с много любов, но някак все по-рутинна става тя. Годишнината е една от най-добрите причини, не само да си припомним за любовта си, а и да отместим фокуса на всички, към които е била насочена приоритетно. Имено децата, роднините, близките приятели, а защо не и колегите са тези, на които често обръщаме огромно внимание в ежедневието си. Годишнината е повод те да акцентират върху любовта ви и да и се насладят. Да се върнете към сватбения си ден е най-малкото, което може да ви се случи. Хубавата и подходяща музика, забавни игри, изненади от и за децата и всички присъстващи.

     Най-често в по-голям формат се организират кръгли годишнини. За да се организира, не са нужни официалности. Все пак може да се постараем да е хубаво. Достатъчни са 20-30-40 най-близки хора. Това дава много възможности за организиране, включително сред природата в средно голяма къща за гости. Програмата може да е много разнообразна, в зависимост от активността на роднините и приятелите. Предвид това, че е леко за организация, може да бъде организирано като изненада за мама и тате/баба и дядо и т.н.т.

    В крайна сметка всички ще са заредени от енергията на неостаряващата любов.

Попитайте и ще ви дам много идеи за трогателни и весели изненади.

Wedding of Denitsa and Aleksander (159 of 878)
people, happy, happy people

ергенско парти

Общо за ергенско и моминско парти

моминско парти

Последното момчешко парти на свободното момче. Първо изпитание на семейното доверие.

Някои булки ги побиват тръпки като си помислят как може да се проведе…  Не напразно е казано, че е по-добре да те сполети това, от което се страхува жена ти, вместо това, от което се притеснява майка ти.

В интерес на истината, оставяйки на страна страховете на бъдещите ни жени, можем да си спретнем едно хубаво, весело мъжко парти, дори и без прекалено много алкохол. 

Редица провокации към бъдещия младоженец и от него към неговите приятели и роднини, могат да оставят много истински и неповторими спомени.  Ергенското парти е също така възможност да се запознаят колеги, приятели, братовчеди и всякакви подобни. Идеите и участието на тъст, свекър и дядовци, може да се окажат дори по-свежи и весели от тези на по-младите. В зависимост от конкретната ситуация, може да се организира много разнообразно.

Обединено и за моминското и ергенското парти, мога да кажа, че ако са добре организирани те могат много да подпомогнат за повдигане на сватбеното настроение, както и за сплотяване на семействата и като едно цяло, както и сплотяване на различните възрасти и поколения.

Последното дамско парти на свободното момиче. Първо изпитание на семейното доверие.

Ще спестя истината, ако не спомена, че и бъдещите младоженци изтръпват при мисълта.

Може би в това е чара. Абстрахирайки се от черните мисли,  с хубавата музика и забавни предизвикателства към бъдещата булка и от нея към роднини и приятелки, бихме създали едно хубаво моминско парти.

Идеална възможност да се запознаят и сприятелят приятелки с колежки, с братовчедки и всякакви подобни. Тук ролята на свекървата и тъщата не е за подценяване. Колкото и да е странно участието на бабите също може доста да разведри обстановката и да я направи непредсказуема.

Всъщност има най-разнообразни начини за организиране на моминско парти. Срещайки моите и вашите идеи, приложени спрямо вашата лична ситуация гарантират неповторимостта на събитието.